Mere Istorijskog arhiva Kraljevo zbog uvođenja vanrednog stanja u Republici Srbiji

covid-19-mapPoštujući odluku o uvođenju vanrednog stanja, koju su u skladu sa Ustavom doneli predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić i predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković 15. marta 2020. godine, kao i Mere Vlade Republike Srbije donetim na osnovu Odluke o uvođenju vanrednog stanja, a u cinju sprečavanja daljeg širenja korona virusa Istorijski arhiv Kraljevo od 16. marta 2020. godine prelazi na izmenjen režim rada i donosi sledeće mere:

– Formira se krizni štab Istorijskog arhiva Kraljevo za donošenje, praćenje i kontrolisanje sprovođenja mera preventivne zaštite za suzbijanje širenja korona virusa u toku trajanja vanrednog stanja, u sastavu: Vesna Milojević, direktor, Vojimir Popadić, rukovodilac odeljenja opštih poslova, Jasminka Marković, rukovodilac odeljenja za sređivanje i obradu arhivske građe, Slaviša Milenković, lice zaduženo za zaštitu od vanrednih situacija i Aleksandar Lazović, koordinator Arhiva za bezbednost i zaštitu na radu.

– Pisarnica Arhiva će rad sa strankama obavljati ponedeljkom od 8 do 10 časova, a svoje podneske stranke će moći da ostave u sandučetu na ulazu u direkciju Arhiva. Upućuju se zainteresovani da svoje podneske šalju elektronskom poštom na mail adresu Arhiva arhiv@arhivkraljevo.org.rs
Centar za informacije Istorijskog Arhiva Kraljevo nastaviće da pruža potrebne informacije telefonom 036/317-560 i elektronskom poštom arhiv@arhivkraljevo.org.rs.

– Rad Službe za zaštitu arhivske građe i registraturskog materijala van arhiva na terenu se obustavlja dok traje vanredno stanje.

– Biblioteka Arhiva i depo obustavljaju rad sa korisnicima od 16. marta 2020. godine.

– Rad od kuće obavljaće zaposleni: stariji od 60 godina, hronično bolesni i roditelji dece mlađe od 12 godina, a prema Rešenju koji čini sastavni deo ovih mera.

Direktor Istorijskog arhiva Kraljevo
Vesna Milojević

Pravilnik o organizaciji rada u Istorijskom arhivu Kraljevo tokom trajanja vanrednog stanja zbog zarazne bolesti COVID-19 („Korona virus“) i postupanju zaposlenih i radno angažovanih lica