Poziv za dostavljanje radova za zbornik Naša prošlost 22

Poštovane kolege i koleginice,

nasa-proslost-banerRok za predaju radova za novi broj časopisa Naša prošlost 22 je 15. maj 2023. godine.

U časopisu se objavljuju rasprave, studije, prikazi i kritike sa temama vezanim za istraživanja iz oblasti arheologije, istorije, numizmatike, istorije umetnosti, etnologije, geologije i biologije šire oblasti Kraljeva, Raške i Vrnjačke Banje i oblasti koje ka njima gravitiraju, kao i širim nacionalnim temama, koje se prelamaju na ovom prostoru. Časopis je takođe okrenut muzeologiji, heritologiji, arhivistici, zaštiti spomenika kulture i prirodnog nasleđa, kao i multidisciplinarnim istraživanjima u ovim oblastima.

Pozivamo kolege koje se bave navedenim naučnim disciplinama, da svojim učešćem doprinesu realizaciji broja 22. Uputstvo za autore je u prilogu, a radovi se mogu slati na srpskom (ćirilica) i na engleskom jeziku. Svi radovi će biti recenzirani sa dve recenzije. Časopis „Naša prošlost“ je kategorizovan kao M53.

Svoje prijave i radove možete slati na adresu urednika Tatjane Mihailović (tatjana.mihailovic@nmkv.rs; mob. 065 8 200 147; Narodni muzej, Trg Svetog Save 2, 36 000 Kraljevo).