„Воз братство-јединство“ Марибор -Краљево (1961-1989)

Сретен Јовановић се обраћа присутнима
Сретен Јовановић се обраћа присутнима

Промоцијом публикације „Воз братство јединство“ Марибор-Краљево (1961-1989), Историјски архив Краљево је обележио 56 година постојања и рада. У присуству великог броја званица, поред аутора Радмиле Радовић и Јасминке Марковић, говорили су Весна Милојевић, директор, Сретен Јовановић, помоћник градоначелника за културне манифестације и сарадњу са партнерским градовима и др Драгољуб Даниловић, историчар.
Публикација је резултат вишемесечног истраживачког рада и труда аутора да пронађу и систематизују архивску грађу и изворе. У њој су сабрани важни подаци и чињенице о великој југословенској манифестацији која је трајала готово три деценије. Публикација обилује бројним документима, фотографијама и разноврсним илустративним материјалом, углавном из фондова и збирки Историјског архива Краљево.

Иначе, прича о манифестацији „Воз братство јединство“ је изазвала велико интересовање не само код наше, већ и код словеначке јавности. Историјски архив Краљево и Покрајински архив Марибор су успоставили сарадњу. У плану су, између осталог, превод публикације на словеначки језик, промоција са истоименом изложбом и заједнички рад са новим садржајима на ову тему.